In Body -kehonkoostumusmittaus

Miksi olisi hyvä käydän mittauksessa ja mitä hyötyä siitä on sinulle?

Ei ole ehkä parempaa mittausta olemassa kuin tämä mittaus, joka antaa tietoa kehosi tilanteesta. Terveyden näkökulmasta katsottuna tämä on paras tapa saada tietää tärkeitä asioita jotka vaikuttavat omaan terveyteen. 

 

Mittauksen ehkä tärkein tulos on viskeraalirasvan määrä. Tämä rasvan määrän tulos kertoo meille sen miten paljon rasvaa on sinun sisäelinten ympärillä eli vyötäröllä. Kenestäkään ei voi ulkopuolitse arvioida että mikä se rasvan määrä on vaan sen saa parhaiten tietää tässä mittauksessa.

 

Mikä on hyvä viskeraalirasvan määrä?

Viskeraalirasvan suositeltava tavoitearvo on iästä ja sukupuolesta riippumatta alle 100 cm2. Nuorella iällä luvut ovat tyypillisesti merkittävästi matalampia kuin varttuneessa elämänvaiheessa.

 

Pienryhmissä

Pienryhmien kanssa ollaan käyty mittauksessa ja tulokset ovat olleet todella hienoja valmennuksen jälkeen. Yllättävää on ollut miten paljon ehtii tapahtua isojakin asioita neljässä kuukaudessa.

Pienryhmäläisten kommentteja mittauksesta on, mittaus joka motivoi tekemään töitä. Neljän kuukauden valmennus eli Rasvanpolttoa ja lihasmassaa -valmennus on kokonaisuudeltaan valmennus jossa tuloksia tehdään varmasti. Valmennuksesta lisätietoa tästä Rasvanpolttoa ja lihasmassaa -pienryhmät

Mitä mittaus kertoo?

Inbody -mittaus kertoo lihasmassan, rasvamassan ja nesteen määrät kehossa ja jaottelee ne osiin kehossa. Eli saadaan kehon eri osien kuten jalkojen ja käsivarsien määriä. Treeniohjelmat voi muokata tuloksien perusteella, jos on puolieroja. Tiedetään mitä tehdään!

Aloittelijan etu

Aloittelijoilla on suuri etu lihaskuntoharjoittelun aloittamisessa ja mittaukset ovat todistaneet sen. Sillä lihasmassa saattaa nousta yllättävän paljon kahden ensimmäisen kuukauden aikana. Yksi asiskas tuli kertomaan, kun hän halusi käydä puoliväli mittauksessa niin lihasmassa oli noussut 2kg. Mahtavaa!

Mikä on hyvä lihasmassan määrä?

Naisilla lihasmassaa on keskimäärin 31 % kehon painosta, kun taas miehillä lihasta on keskimäärin 35 %. Yleensä naisilla on miehiä vähemmän lihasmassaa, ja lihasmassan määrä alkaa kasvaa miehillä naisia suuremmaksi jo 5-vuotiaasta alkaen.

 

Kokenut treenaaja

Kokeneilla lihasmassan nousu ei ole niin nopeaa ja vaatii hiukan enemmän työtä ja tätä voidaan säätää painomäärillä tai treenikertoja lisäämällä viikkoon. Miksi näin? 

Keho on tottunut treenaamiseen sillä joka on treenannut jo pidempään. Keho tottuu noin neljässä viikossa samaan ohjelmaan ja siksi on hyvä treeniohjelmassa käyttää jaksotusta. Eli vaihtelevuutta tulee tasaisin väliajoin.

Rasvaprosentti

No niin ,takaisin asiaan..Inbody -mittaus on kaikille tarpeellinen mittaus vaikka ei lihaskuntoharjoittelua tekisikään. Rasvaprosentti on pelkkää painoindeksiä parempi mittari ylipainon selvittämisessä. Suositeltava rasvaprosentti on naisilla 21–36 % ja miehillä 8–25 % välillä. Virallisia rasvaprosentin raja-arvoja ei ole, mutta näiden rajojen sisään asettuvia arvoja pidetään yleisesti terveellisinä.

Naisilla rasvaa tulee olla tarpeeksi!

Naisilla rasvaprosentti olisi hyvä olla vähintään 21%. Miksi? Liian vähäinen rasvan määrä kehossa aiheuttaa hormonitoimintaan ongelmia. Rasvaprosentti ei saisi olla liian matala, sillä sukupuolihormonit tehdään kolesterolista, eli rasvasta. 

Liian vähäinen rasvan määrä vaikuttaa negatiivisesti ihoon, hiuksiin, luustoon, hedelmällisyyteen. Tiettyjen hormonien kuten estrogeenin liian vähäinen määrä lisää muun muassa valtimosairauksien riskiä.

 

Inbody -mittaus on siis tärkeä mittaus meille kaikille olipa sinulla tavotteita eli ei. Etsi lähin mittauspaikka ja ota oma terveys haltuun! Mittauksen hinta on noin 25-35€. Mittauksen tekijällä on oma hinnasto ja tuo hintahaarukka on suuntaa antava.

 

p.s Teen mittauksia Kajaanin Liikulla elokuun alussa, seuraile päivityksiä somessa!

Kiva kun luit! ♡

-Mari

 

Lisää kommentti

Kommentit

Ei vielä kommentteja.