Näin onnistut myös kesällä

Miksi treenata valmentajan kanssa ja miksi kesälläkin tulisi treenata?

 

Mitä tapahtui pari vuotta sitten?

Harva treenaa kesällä, mutta jos haluaa saada tuloksia ja pysyvyyttä täytyy treenin, ravinnon ja palautumisen olla tasapainossa. Haluatko sinäkin tehdä saman minkä asiakkaani teki?

Tykkäätkö vain nauttia kesällä ja ottaa rennommin? Ei ehkä kannattaisi.. 

 

Kesätreenit ovat parasta mitä tiedän 

Parasta aikaa treenata ja kokeilla jotain uutta kun on valoisaa ja enemmän energiaa☀️

Kaksi vuotta sitten treenattiin asiakkaan kanssa koko kesä kokeillen uusia juttuja. Treenit olivat pääsääntöisesti mäkitreeniä ja porrastreeniä. Kesäisessä säässä välillä vettä ja välillä hellettä, mutta kivaa oli joka ikinen kerta. Kunto kohosi kesän aikana enemmän kuin muuna aikana, sillä treenit olivat niin monipuolisia ja tehokkaita.

Ei tarvinnut aloittaa nollasta kesän löpöttelyjen jälkeen.

 

Kesä mentiin kaksi kertaa viikossa tapaamisilla niin että treenattiin välillä aamulla ja välillä illalla. Välillä käytiin pitkiä pyörälenkkejä ja kävelylenkkejä, mutta muuten oltiin hiekkakasalla mäessä tai portaissa hikoilemassa.

Joka kerta ihan mahtava fiilis kun keuhkot saivat happea oikein kunnolla. Ja unet, ne paranivat todella paljon. Sillä kehon rasittaminen sopivasti parantaa unta.

Kuntosali kuului kaksi kertaa viikossa treenaamiseen myös kesällä. Hiukan kevennettiin ohjelmaa muun treenamisen takia, ettei tule liikaa tehokkaita treenejä ja palautumiselle jää aikaa.

Sain kommentin syyskuussa kun treenattiin salilla että "onneksi jatkoin läpi kesän salilla treenaamista, eikä tarvinnut aloittaa nollasta vaan laitettiin treeniohjelmaan suoraan vähän enemmän volyymia". Ja paino, se putosi kesän aikana, vaikka ruokailuissa hän otti vähän rennommin. Hän oli niin onnellinen että kyyneleet tulivat silmiini. Parasta onnistumista!

 

Mäkitreenissä ja porrastreenissä on se hyvä puoli, että se menee HIIT -treenistä. Eli kohottaa kuntoa ja hapenottokykyä parhaiten. Ja ei tarvitse olle näissä lajeissa pro vaan aloittelijakin oppii. 

Hengitys -ja verenkiertoelimistölle parasta on antaa välillä kehosta kaikki irti.

 

Lähde treenille ulos, sillä kesä on niin lyhyt ja kohta on taas märkää ja pimeää!

 

Miksi ei kannata jättää kuntosaliharjoittelua kesäksi?

Tänä keväänä olen yllättynyt siitä kuinka väki hävisi salilta ja perustelee poissaoloaan silla että on ulkotöitä niin paljon, ettei ehdi. Tämä puuhastelu on hyötyliikuntaa, mutta ei kuntotasosta huolehtimista.

Kunto voi laskea vaikka kesän kevyttä pihatöitä tekisikin.

Kuvitellaan tilanne, jossa olet koko talven tehnyt töitä kuntosalilla ja saanut tuloksia aikaan ja olo on mahtava, että tekee mieli hehkuttaa loputtomiin. Sitten kesä lähenee ja vähennät treenit tai jäät kokonaan pois, mitä käy?

Lihaskuntotasosi alkaa jo kahden viikon jälkeen heikentyä ja olo alkaa muuttua tahmeaksi. Selkää särkee ja kroppa viestittää eri kiputiloilla että nyt ei ole kaikki hyvin. Mitä kohti tässä haluat mennä? 

 

Kovalla työllä aikaan saadut tulokset täytyy vähintään ylläpitää myös kesällä. Hyvä olo tulee myös treenatessa, ei pelkästään rannalla tai laiturilla maaten. Tämä pitää motivaatiota yllä myös läpi kesän ja ei tarvitse syksyllä aloittaa taas nollasta. Voit vähentää treenikertoja kesän aikana, mutta kokonaan ei kannata heittää. Vähintään 2 kertaa viikossa on jo hyvä! 

Tiesitkö että?

Säännöllinen liikunta parantaa unta ja jos kesällä vähennät tai et treenaa huononnat unenlaatua? Tästä seuraa kehon stressitasojen nousua mikä voi aiheuttaa aineenvaihdunnallisia ongelmia ja hormonitoiminnan heikentymistä.

Jos kesällä haluat herkutella, tehokkaat treenit auttavat sinua tässäkin..

Treenaa salilla kesälläkin,  niin että teet välillä pidempiä sarjoja ja välillä lyhyempiä ja ota jaksotus käyttöön. Joka neljäs viikko kevennät ja pudotat sarjamääriä kahteen ja muina viikkoina vaihtelet kolmesta neljään sarjaan per liike. PARASTA TREENIÄ LIHASKASVULLE!

 

Kun lihas kasvaa myös kesällä kehosi polttaa enemmän kaloreita ja voit nauttia rennommin olostasi!

Huolehdi riittävästä ravinnosta myös kesällä, sillä keho ja mieli kiittää, eikä olo ole väsynyt ja tahmea! 

Kannattaa käydä lukemassa blogiteksti rasvanpoltosta Rasvanpolton tärkeimpiä asioita

 

Tästä linkistä löydät tarjouksen joka on voimassa vain rajoitetun ajan PT- valmennus

 

Jos pienryhmät on sun juttu, niin tästä pääset tutustumaan ja mukaan arvontaan Valmennus joka ylitti odotukset

Kiitos! ♡

-Mari

 

Lisää kommentti

Kommentit

Ei vielä kommentteja.