Rasvanpolton tärkeimpiä asioita

Mitä ne ovat ja miten voit ottaa ne käyttöösi?

Olet varmasti joskus kuullut, että rasvanpoltto onnistui pussikeittodietillä tai onnistuminen on saattanut tuottaa tulosta liikkumalla enemmän.

 

Mutta tässä onkin syitä miksi nämä eivät toimi pysyvässä painon pudotuksessa ja uusien tapojen opettelussa. Ongelmana on pussikeittodietti, joka ei sinulle valitettavasti opeta uusia tapoja syödä terveellisemmin tai liikunnan lisääminen ja liikkumalla enemmän eivät myöskään opeta sinulle uusia tapoja ja poista mahdollista ongelmaa, jonka tarkasteluun vaaditaan enemmän tietoa.

 

Rasvanpoltto ja painon pudotus yleensä on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen asia. Tarvitset suunnitelmia joissa pysytään: oikea ruokavalio ja treeniohjelma.

 

Pureudutaan rasvanpolton kannalta tärkeisiin seikkoihin.

 

Se mitä ja miten syöt, ei ole ihan sama nykymaailmassa, missä istutaan paljon ja liikutaan yhä vähemmän. Kalorivaje on ruokavaliossa rasvanpolton kannalta tärkein asia. Yhdistettynä treeniohjelmaan eli lasketaan kokonaiskulutuksen mukaan tarkka kalorimäärä päivälle. Kaavoja tämän laskemiseen löytyy, joilla on yksinkertaista laskea oma kulutus ja halua nähdä vähän vaivaa.

Kyse ei ole tahdon voimasta tai mielen lujuudesta, vaan päätöksestä voida paremmin. Joka kerta kun päätät aloittaa, niin on hyvä kysyä itseltä, että "olenko nyt täysin valmis ja tehnyt päätöksen joka vie minut kohti tavoitetta"? 

 

Tähän väliin haluan kertoa sinulle asian, joka toivottavasti auttaa sinua eteenpäin.

Ei ole olemassa ihmisiä joille asiat olisivat olleet helppoja. Jokainen joka on saavuttanut jotain on tehnyt sen eteen työtä. Eli ei ole oikotietä tavoitteeseen. Se miten haluaa vuosiaan kuluttaa on jokaisen oma asia, mutta jos sinulla on jokin ajatus tulevaisuudestasi voida paremmin, niin siihen ei ole oikeaa aikaa.

 

Kuulen paljon valmennuksien alussa kommenttia siitä kuinka on paha olla ja turvottaa jatkuvasti. Ymmärrän tämän täysin sillä itse olen myös käynyt läpi samoja asioita. Vaati vain tehdä päätöksen voida paremmin ja jatkuvan jojoilun takia turhautumista ja ahdistusta oli päivittäin. Minun kohdallani kyseessä oli sairastuminen ja sen vuoksi paino-ongelmia vuosia sitten. Blogitekstissä       voit käydä lukemassa oman tarinani.

 

Ensiksi haluan sanoa, että vähemmän leipää, pastaa, riisiä ja pottua. KYLLÄ! Näitä menee helposti liikaa! Joko vähemmän näitä tai tilalle värikkäitä kasviksia. Proteiinit ja rasvat oikealla makrosuhteella eli määrillä. Juuri sinulle!

Ennen kuin tuomitset lauseeni, lue kuitenkin teksti loppuun, jooko?

 

Tuon esille asioita joita olen kohdannut asiakastyössä ja haluan auttaa sinua löytämään ruokavalion tai ainakin ehkä oivaltamaan asioita jotka eivät nykymaailmassa enää vain toimi.

 

Tiedän, että puhutaan "syödä saa mitä vaan, kunhan kuluttaa"! Kulutetaanko?

 

Tärkeinpiä asioita rasvanpolttoa ajatellen ovat:

 

Oikean ruokavalion löytäminen, jolla voit elää koko loppuelämän. Muuta makrosuhteita, jos et halua luopua mistään!

 

Lihaskuntoharjoittelu (tätä ei voi liikaa korostaa, mutta on paras tapa polttaa rasvaa kehosta treenin aikana ja sen jälkeen jälkipoltolla jopa 3 vuorokautta)

 

Palautuminen Tarvitsemme pitkin päivää palauttavia hetkiä jos työ on hektistä. Illalla rauhoiytumisen rutiinit auttavat parempiin uniin. Tässä hyvänä vinkkinä kehon huolto, hengitysharjoitukset ja piikkimatto auttavat rentoutumaan. 

 

Proteiinit Oikea määrä proteiinia päivän aikana auttaa polttamaan rasvaa kehosta. Laskenta kaava voimaharjoittelioille on 1,5-2g/painokilo. Jos et jostain syystä harrasta voimaharjoittelua niin 1,3-1,5g/painokilo. 

 

Hyvät rasvan lähteet Rasvoja ei tule pelätä tai ainakin huonoja rasvan lähteitä ehkä syytäkin. Nauttimalla rasvoja oikeassa suhteessa hyvistä lähteistä olet oikealla tiellä rasvanpolton kanssa.

Hyviä lähteitä ovat avokado, oliiviöljy ja pähkinät(suolaton). Rasvojen saantisuositus rasvanpolttoa ajatellen on 1g/painokiloa kohti, mutta tässä vain painon ollessa alle 100g. Mikäli painoa on yli 100g lähde laskemaan tarpeesi 0,5g/painokilo.

 

 

Sitten asiaa vielä sokerista! 

Sokeri on ehkä pahin asia, mitä nykymaailmassa voi olla. Sitä on niin paljon elintarvikkeissa piilosokerinakin, joka on pahin aiheuttamaan addiktioita. 

Kun vähennät sokerin syöntiä niin teet itsellesi terveyttä edistävän teon.

Sokeri nostaa verensokeria ja kun sitä nautimme eri elintarvikkeista niin meidän insuliini on korkealla jatkuvasti.

Sitten yöpaaston aikana saatamme herätä ja ihmetellä että miksi olen hereillä. Keho yrittää viestittää että verensokeri laskee nyt alapas syödä. 

Rasvanpolton kannalta tämä taas on huono asia, koska huonosti nukutut yöt nostavat kortisolitasoja kehossa. 

 

Tähänkin on ratkaisu!

Nauti ihania rasvanlähteitä illalla iltapalaksi, niin verensokeri pysyy tasaisena, etkä sen takia heräile. Näin rasvanpoltto pysyy yölläkin käynnissä.

 

Rasvanpolttoruokavalion ja hyvän treenimuodon oppii hahmottamaan hyvinkin yksinkertaisella tavalla, josta saat upean alun loppuelämällesi. Siihen sinulle löytyy vastaus täältä Rasvanpolttoa ja lihasmassaa -pienryhmät

 

p.s jos pelkästään ruokavaliosi kaipaisi päivitystä, pystyn auttamaan sinua siinä. Ottamalla yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta saat räätälöidystä ravinto-ohjelmasta -20% (ovh 89e) 

 

Toivottavasti viihdyit tekstin parissa! ♡

-Mari

 

Tästä pääset laittamaan viestiä ja saat -20% räätälöidystä ravinto-ohjelmasta! Voimassa 21.7.2024 asti!

Lisää kommentti

Kommentit

Ei vielä kommentteja.